3D-modelbouw


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


1507 Verkeersarmatuur 210 dubbel Nederlands

Producten > 1:22,5-artikelen > Verkeersarmaturen

VorigePlayVolgende

Beschrijving
Het eerste stoplicht, zoals wij dat kennen, werd in 1929 geplaatst in Eindhoven. De verkeerslichten regelen de verkeersstroom op gelijkvloerse kruisingen, de toegang tot bruggen, parkeergarages, etc. De armaturen worden ook voor andere doeleinden gebruikt, o.a. bij het openbaar vervoer voor de beveiliging van overwegen, of voor het geven van signalen aan de trambestuurders.

De verkeersarmaturen zijn er diverse uitvoeringen, te weten:
- Verkeersarmatuur 210 enkel (Nederlands) - Artikelnr. 1506
- Verkeersarmatuur 210 enkel (Duits) - Artikelnr. 1606
- Verkeersarmatuur 210 dubbel (Nederlands) - Artikelnr. 1507
- Verkeersarmatuur 210 dubbel (Duits) - Artikelnr. 1607
- Verkeersarmatuur 210 driedubbel (Nederlands) - Artikelnr. 1508
- Verkeersarmatuur 210 driedubbel (Duits) - Artikelnr. 1608
- Verkeersarmatuur 210 enkel met schild (Nederlands) - Artikelnr. 1509
- Verkeersarmatuur 210 dubbel met schild (Nederlands) - Artikelnr. 1510
- Verkeersarmatuur 210 driedubbel met schild (Nederlands) - Artikelnr. 1511
- Verkeersarmatuur 300 enkel (Nederlands) - Artikelnr. 1512
- Verkeersarmatuur 300 dubbel (Nederlands) - Artikelnr. 1513
- Verkeersarmatuur 300 driedubbel (Nederlands) - Artikelnr. 1514
- Verkeersarmatuur 300 enkel met schild (Nederlands) - Artikelnr. 1515
- Verkeersarmatuur 300 dubbel met schild (Nederlands) - Artikelnr. 1516
- Verkeersarmatuur 300 driedubbel met schild (Nederlands) - Artikelnr. 1517
- Overwegarmatuur 210 dubbel (Nederlands) - Artikelnr. 1518

Het schaalmodel
De verkeersarmaturen in schaal 1:22,5 hebben een wanddikte van 0,7 mm. Ze worden geprint in het materiaal Polyamide en vervolgens geschilderd in de kleur RAL 9005 (Gitzwart). De verkeersarmaturen kunnen geleverd worden in diverse kleuren en met diverse sjablonen. De kleuren die geleverd kunnen worden zijn rood, oranje, groen en warm wit.

De nominale werkspanning is 12-20 Volt. Het negenoog is beveiligd tegen verkeerd aansluiten en kan zowel op gelijkspanning, als wisselspanning aangesloten worden.

Alle schaalmodellen worden met de grootste zorg handmatig nabewerkt. Hierdoor is het mogelijk dat er kleine nuanceverschillen optreden tussen de modellen.

Het materiaal Polyamide is een redelijk sterk materiaal en geschikt voor buitengebruik. De verflagen zijn beschermd met een laag vernis. Bij buitengebruik kan de vernislaag sneller verouderen, wat de onderliggende verflagen negatief kan beïnvloeden.

Uitvoeringen

Op verzoek verkrijgbaar met de volgende sjablonen:

Bouwbeschrijving
Voor het plaatsen van de verkeersarmaturen op uw modelbaan zijn een drietal mogelijkheden:
1. Het verkeersarmatuur kan worden geleverd met een messing paaltje, met een diameter van 4 mm (artikelnr. 1550). Dit paaltje is Verkeersgrijs (RAL 7042) geschilderd en is 20 mm langer uitgevoerd, dan dat deze boven uw modelbaan dient uit te steken. Het paaltje kan hierdoor in een gaatje van 4 mm gestoken worden, welke u vooraf in uw modelbaan moet boren. Indien u geen gaatje in uw modelbaan wilt boren, dan kan er als alternatief een voetstuk geleverd worden, waar het paaltje in geschoven kan worden. Hiervoor dient u het paaltje dan wel 20 mm in te korten;
2. Het verkeersarmatuur kan geleverd worden met een in Polyamide uitgevoerd getrapt paalje, met een diameter van 4 mm aan de bovenzijde en 6 mm aan de onderzijde (artikelnr. 1551). Dit getrapte paaltje is in zwart met witte strepen geschilderd en is 20 mm langer uitgevoerd, dan dat deze boven uw modelbaan dient uit te steken. Het getrapte paaltje kan hierdoor in een gaatje van 6 mm gestoken worden, welke u vooraf in uw modelbaan moet boren. Indien u geen gaatje in uw modelbaan wilt boren, dan kan er als alternatief een voetstuk geleverd worden, waar het paaltje in geschoven kan worden. Hiervoor dient u het paaltje dan wel 20 mm in te korten;
3. Indien u meerdere verkeerslichten op één paaltje wilt plaatsen, of een verkeerslicht hoger wilt plaatsen, dan kunt u ervoor kiezen om het negenoog te plaatsen op een enkele, dubbele of driedubbele paalsok (artikelnrs. 1552, 1553 resp. 1554). Deze paalsokken zijn uitgevoerd in Polyamide en zwart geschilderd. Ze kunnen geplaatst worden op zowel het messing paaltje, als op het getrapte paaltje.

Aansluitschema bedrading
Grijs: gezamenlijke plus (+)
Rood: rood licht (-)
Oranje: oranje licht (-)
Groen: groen licht (-)
Wit: wit licht (-)

Digitale decoder

Het verkeersarmatuur kan aangestuurd worden met een digitale functiedecoder.

Homepage | Winkel | Producten | Prijslijst | Downloads | Hoe werken wij | Waar staan wij voor | Hoe kunt u ons bereiken | Hoe kunt u bij ons bestellen | Verzendkosten | Garantie | Verkooppunten | In ontwikkeling... | Links | Sitemap | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu